Onze werkwijze

Hoe werken we uw project af?

We luisteren graag naar uw verhaal

Een eerste afspraak

Kom eens langs in ons atelier, kijk even rond, en vertel ons waarnaar u op zoek bent: een nieuwe keukentafel, een kloostertafel naar middeleeuws model, een tuinbank, een werkblad, een keukenkast... Misschien heeft u wel een voorbeeld gezien of een historische afbeelding in gedachten?

We bekijken samen waar het meubel zal gebruikt worden, welke kleuren u graag heeft, welk soort afwerking...

Eerste schetsen en offerte op maat

We lijnen duidelijk af wat u mag verwachten.

Aan de hand van ons eerste gesprek maken we een aantal schetsen van uw project. We beschrijven de gebruikte houtsoorten, de afmetingen, de levertijd en ook de prijs.

Na goedkeuring wordt uw project in onze planning opgenomen.

Van ruw hout naar uniek meubel

Uw project in wording

Nadat we het juiste hout hebben uitgezocht, starten we met het verzagen van het ruwe hout. Alle onderdelen van uw meubel worden handmatig geschaafd.

Na het kappen van de houtverbindingen wordt het meubel in elkaar gestoken. De uiteindelijke montage maakt gebruik van pennen die de verbindingen bij mekaar trekken. Op die manier is er geen lijm nodig en zal de verbinding moeiteloos honderden jaren standhouden.

Afwerking met natuurlijke materialen

Lijnolie, shellac, bijenwas

De afwerking gebeurt met natuurlijke materialen. Ofwel wordt het meubel met natuurlijke olie behandeld en afgewerkt met bijenwas. U kan ook kiezen voor shellac, dit geeft het meubel een prachtige natuurlijke glans.

Als uw meubel geschilderd moet worden dan maken we gebruik van natuurlijke verf die ook geschikt is om speelgoed te behandelen, op die manier bent u zeker van een gezonde afwerking.

Levering

Een nieuwe tevreden klant

Na de afwerking van het meubel en de nodige droogtijd zodat de verf kan uitharden, maken we een afspraak voor de levering.

We komen langs wanneer het u past en zorgen voor de plaatsing van uw meubel, zo hebben we weer een tevreden klant!

Wenst u meer info of een afspraak? Contacteer ons!